KINDERRAAD KLEINERF

September 2018:
De vijfde Kinderraad van Kleinerf stelt zich voor!

Meester Peter begeleidt de Kinderraad.Oktober 2017:
De vierde Kinderraad van Kleinerf stelt zich voor!

  • Groep 4: Fenne Lucius en Jent van den Elzen
  • Groep 5: Siem Centen en Saar Adriaans
  • Groep 6: Lize Eikelenboom en Freek van der Velden
  • Groep 7: Thijn van den Elzen en Noor van der Steen
  • Groep 8: Willem Horijon en Luke Donkers

De Kinderraad hoopt vele ideeŽn en tips van te kinderen te krijgen!

Meester Peter gaat de Kinderraad begeleiden.
Oktober 2016:
De derde Kinderraad van Kleinerf is een feit!
Dit schooljaar voor het eerst ook met leerlingen van groep 4. De kinderraad bestaat uit: 
Neel en Gwen (groep 4), Paulien en Jip (groep 5), Eva en Tess (groep 6), Diem en Daphne (groep 7) en tot slot Sydney en Sven (groep 8).


De derde Kinderraad is een feit!

Wij als team van leerkrachten van kindcentrum Kleinerf te De Mortel vinden het belangrijk om kinderen mee te laten praten en denken. Op onze school zijn we vanaf 2015 gestart met een Kinderraad. Nu kunnen kinderen uit de groepen 4, 5, 6, 7 en 8 zich hiervoor opgeven.

De kinderen vergaderen ťťn keer in de twee maanden, na school. De kinderen van de kinderraad beheren de "borden van trots". Dit zijn magneetborden en kleine vitrinekastjes in de onder- en bovenbouw, waar kinderen van de hele school dingen voor aan kunnen dragen waar ze trots op zijn. We vragen de kinderen ook om verbeterpunten voor de school. Zij kunnen dus met reŽle ideeŽn komen, die de school leuker, leerzamer of interessanter maken voor alle leerlingen.
 
Een kinderraad leert de leerlingen om verantwoordelijkheid te nemen en om met elkaar te praten, naar elkaar te luisteren en samen oplossingen te zoeken. Maar misschien nog wel belangrijker: een Kinderraad kan de school beter maken. In de vergaderingen worden allerlei themaís besproken. De uitkomsten daarvan worden teruggebracht in het team van leerkrachten en misschien worden er zelfs wel veranderingen in gang gezet op die manier. Enkele voorbeelden die bij een kinderraad op de agenda zouden kunnen staan: hoe kun je pesten voorkomen, wat vinden de kinderen een goed doel, waar de school een inzamelingsactie voor gaat doen, meedenken over een jaarthema, ideeŽn geven voor een themaweek en ga zo maar door. Wij willen op deze manier dat de kinderraad ook een belangrijke ambassadeur van onze school wordt.