Voorleeswedstrijd 2018

22-02-2018
Vandaag, donderdag 22 februari 2018 gingen we met de hele klas naar De Eendracht, waar de volgende ronde van de voorleeswedstrijd werd gehouden.
9 kinderen van 9 scholen uit de gemeente Gemert-Bakel deden mee aan deze voorleeswedstrijd.
Elke keer werd door de jury een naam uit de hoed getrokken van de leerling die dan mocht gaan voorlezen. Na 5 kinderen was er een kleine pauze waarin de kinderen mochten oefenen met het maken van geluiden bij bepaalde woorden.
Daarna kwam als 7e onze Isa Graat aan de beurt. De kinderen van groep 7/8 hadden een mooie yell gemaakt en die ook op papier gezet. We zaten vooraan in de zaal, dus die was duidelijk te zien en te horen. Isa deed het erg goed en ze kende het boek op haar duimpje. Ze had er een mooie mimiek bij en genoot zichtbaar van het voorlezen. Dat stond ook in het juryrapport. Zij was al onze kampioen, maar ja, er moesten nog 2 kinderen.
Toen alle kinderen aan de beurt waren geweest, trok de jury zich terug om zich te beraden over de winnaar van de voorleeswedstrijd. Tijdens deze pauze werd er een quiz gedaan met de hele zaal en werden er vragen over boeken gesteld, bij het A antwoord moest je blijven staan en bij het B antwoord moest je gaan zitten.
Na de pauze kwam het verlossende woord van de jury, onze Isa had het heel goed gedaan, maar helaas was ze vandaag niet de winnaar, dit werd een leerling van 't Einder.

Klik hier voor de foto's